KAMI GENG SUKA IKAN KELI

TRIBUTE KELI OH KELI BUAT TUN MAHATHIR


MALAYS EASILY FORGET

Malays easily forget
Malays easily forget
Malays easily forget
There was a time when they were 'tread on' by others
Malays easily forget
There was a time when they were among the broken
Malays easily forget
There was a time when they were crying
Malays easily forget
There was a time when they were among the faggots
Malays easily forget
There was a time when they were among the second class
Malays easily forget
There was a time when they were insulted
Malays easily forget
There was a time when they were fighting each other
Malays easily forget
There was a time when they were suffering
Malays easily forget

There was a time when they were small
Malays easily forget
There was a time when they were isolated
Malays easily forget
They have no Majesty
They have no Dignity
They have no Freedom
Malays easily forget
Malays easily forget
Malays easily forget
About the history of their 'sleeping' nation
About the cracked bloody land where he was born

Forget not
Forget not
Forget not
O people of my race
Never forget again
Because your struggle is not finished yet

41 comments:

ozzy said...

Assalam..

"Melayu mudah lupa..Malays easily forget" amanat dari seorang tokoh yg aku kagumi.

KELI OH KELI said...

ozzy

ya..diriku juga amat menghargai tokoh terbilang ini..dan ku juga percaya bangsaku juga sangat menghargai beliau.

Temuk said...

As-Salam KELI OH KELI
Penghargaan utk Pak Mahathir itu amat dihargai. Pak Mahathir memang istimewa. Beliau adalah pemimpin yang hebat dan berjasa besar.

muazlumut said...

bapa pemodenan Malaysia...
ikan keli mesti ada...ni ler uniknya blog keli oh keli

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kagum dgn tokoh ini juga..first time baca entri sini tkada kaitan dgn keli..

KELI OH KELI said...

Temuk

ya cikgu...beliau adalah anugerah buat bangsa Melayu.

KELI OH KELI said...

muazlumut

hehe...keli mesti kena selit jugak...kalau x...masakan blog ini namanya KELI OH KELI...haha...anyway tq myfren muaz.

KELI OH KELI said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

gambar keli ada jugak tu...hehe...pening jugak nak wat segalanya berkaitan keli...tapi selagi terdaya saya akan terus mengaitkan segalanya dengan keli...doakanlah ya..semoga blog Keli Oh Keli terus bertahan...")

Khairil said...

first time baca sajak melayu mudah lupa dalam loghat english ni...hehe

KELI OH KELI said...

Khairil

maksudnya tetap sama walau dalam bahasa apa yg tertulis...semoga kita tidak lupa lagi....

alkisah69 said...

wow hebatx3
tun kami akan ingat setiap kata2 tun kepada kami

Naddia said...

melayu memg mudah lupe...nasib baik sy jawa. hehe

zul permatang badak said...

Paling tak lupa......time makan...bila perut kosong je.....lutut jadi ketar mata jadi kabur......

bila dah kena teh tarik sebiji roti canai.....haa....segar.....
time tu.....kita lupa nak wat kerja...

kita rajin jadi malas.....
tapi kalau sembang kedai kopi.....
uhh......wi tajuk apa.....boleh belaka......he...he...

seminggu sekali said...

Antara pejuang yang saya kagumi.

Pejuang bangsa, pejuang agama.

Insan Marhaen said...

tatkala sajak ini dibaca, perwakilan ada yang ketawa. selesai sajak ini dibaca, mereka bertepuk tangan...

KELI OH KELI said...

alkisah69

ingat sampai anak cucu nooo...

KELI OH KELI said...

Naddia

jawa ingat selalu...yeah...")

KELI OH KELI said...

zul permatang badak

pi mai pi mai tang tu..tongkat dagu gigit kuku...

KELI OH KELI said...

seminggu sekali

hari ini..jalan ini..pasti semakin berliku...kerana masa depan belum tentu janjikan syurga...kerana hanya yg cekal dan tabah mampu membina mercu tanda bangsanya yg berjaya..

KELI OH KELI said...

Insan Marhaen

mungkin ada perwakilan terlupa yg mereka terlupa...

mungkin antara perwakilan terlupa yang mereka bukan pergi makan angin...

mungkin satu dua perwakilan terlupa antara amaran dengan jenaka hiburan...

mungkingkah ramai jua perwakilan UMNO terlupa serta alpa mereka mewakili org Melayu...? ? ?

moga semua perwakilan tidak lupa lagi...perjumpaan mesyuarat agung bukan sahaja untuk tempat bersuai kenal,bertepuk tampar,membeli belah,melobi waima mendabik dada tunjuk pandai....jadikan ia medan perhimpunan yg memperkasakan bangsaku..memartabatkan maruah Melayu!

yott said...

ape yg berlaku kat negeri tmpt tinggal sy skrg...takkan prnh sy lupa sampai bila2..
akan dtg..kena selalu igt..igt..igt..
kena buat pilihan yg betul..

aLieF si Muncung ManiS said...

semoga suatu hari nnti,,peribahasa ni akan bertukar menjadi "melayu bangsa boleh!!!"... peace yaw

KELI OH KELI said...

yott

ya kena ingat...jangan lagi percaya pada saudagar mimpi.

KELI OH KELI said...

aLieF si Muncung ManiS

InshaAllah...sama2 kita berdoa semoga dapat mewariskan bangsa yg boleh dan bermaruah kepada generasi masa hadapan.

kyoshi_sousuke said...

tq utk info ni~hehe

KELI OH KELI said...

kyoshi_sousuke

no problemo fren..")

Papa Mifz said...

buat masa ni kat Malaysia x jumpa lg pemimpin terhebat mcm Tun Mahathir...

KELI OH KELI said...

Papa Mifz

ya..saya sangat bersetuju dengan kamu.

Rina Azam said...

Tun Mahathir bkan setakat dikagumi rakyt sendiri, tp from the whole world. Moga Allah SWT panjangkan usia Tun. Beliau amat diperlukan... Walau beribu tahun, xmungkin akan berganti ... Ya, Melayu mmg mudah lupa.

KELI OH KELI said...

Rina Azam

amin..jom sama2 kita doakan kesejahteraan Tun.

Myfrin's story said...

Salam, encik keli. Kak minat sangat Tun Mahathir dan isterinya. Kak juga sukakan ucapannya dulu, 'Perjuangan Belum Selesai'....:)

KELI OH KELI said...

Myfrin's story

yes..our struggle not finished yet..

kay_are said...

kalau dah name nye melayu.. memang camtu r sifat dorang.. mudah sangat lupa ape yang pernah dorang hadapi dulu..

KELI OH KELI said...

kay_are

ya.sebab tu Tun pesan kat kita..x maw dok lupa2 lagi..

Solihin Zubir said...

yaaa.. ingat tu keli.. keli jgn mudah lupa... heheh..

KELI OH KELI said...

Solihin Zubir

wokey geng...ceq ingat selalu..

Anonymous said...

tapi nampak mcm Tun pun dok mula lupa, jgn kata kat orang Tun nanti diri sendiri yg terlupa,pasai apa yg Tun marah sangat kat Pak Lah ? saya tak paham la cik keli ...ada sapa yg boleh tolong jawab ?

KELI OH KELI said...

Anonymous

Tun berjasa..Pak Lah pun berjasa..yang penting kita sama2 hargai pemimpin yg berjasa..soal marah dan teguran rasanya kita semua tahu sebab musababnya...yang penting buang yang keruh ambil yg jernih...harapanku semoga Malaysia harmoni dan terus maju...begitu juga dengan bangsaku.

Anonymous said...

cayalah cik keli ..bunyik mcm wakil rakyat ...ada peluang cik keli jadik Y.B...skrg ni heboh DAP nak calonkan org Melayu nanti dlm Pru-13.. hebat idea DAP ni , mmg cekap diorang ni .cik keli orang mana? DAP ka UMNO? kalau setakat keadilan dan pas ni , tak perlu lah nak bertanding..kihhkihkih. Hidup DAP!Hidup UMNO!

KELI OH KELI said...

Anonymous

haha..mcm kenai ja bunyi ayat ni....hanya jauhari mengenal manikam...peace bro.

Anonymous said...

hehe taw jugak hg naa... biasa la main2 ja...

ORDER SEKARANG !

ORDER SEKARANG !
OVAPRIM ( UNTUK PEMBENIHAN IKAN)

PROMO PET

PROMO PET
Sugar Glider

African Grey

Ferret

Zebra Finches

Kuang Emas

Ball Python

Indian Ringneck

MENU ISTIMEWA

MENU ISTIMEWA
ikan keli sambal

nasi kerabu ikan keli

keli cicah sambal belacan

fillet ikan keli

keli lemonade

ENTRY POPULAR

ANDA PENGUNJUNG KE

USYAR2 SINI

Klip Pusat Ternakan Keli oh Keli

Related Posts with Thumbnails

THE OLD FREES

THE OLD FREES
There was an error in this gadget

KELI OH KELI