KAMI GENG SUKA IKAN KELI

TAMAN PERMAINAN IKAN KELI



TU DIA...CERITA MERAPU DI TAMAN PERMAINAN


Seorang lelaki sakit mental pernah menganggap dirinya adalah "popcorn" dan terlalu takut dengan ayam. Jika ternampak haiwan itu, dia akan lari lintang pukang kerana menyangka ayam akan memakannya. Akhirnya, lelaki itu dimasukkan ke rumah sakit jiwa. Setelah beberapa tahun, lelaki itu telah disahkan sihat dan lelaki itu menjalani kehidupan seperti orang biasa.

Sehinggalah pada satu hari doktor yang pernah merawatnya terjumpa pesakit lelaki itu di sebuah taman permainan.


Doktor : Laaa..hang ka?apa habaq? lani hang taw dah ka hang sapa?

Lelaki : Baik doktor...tau aih...ceq sapa dah.

Doktor
: Kalau lagu tu hang sapa...??

Lelaki : Ishhh...doktor ni....simple question...ceq orang la....manusia!

Doktor
: Tu ka? bukan hang popcorn ka?

Lelaki
: Dak aihhh...

Doktor
: Niii..hang takut lagi ka dengan ayam?

Lelaki
: ekeleh...

Doktor
: Hmm..baguih2..hang ni kira dah sihat betoi2 dah ni..

Lelaki
: Sat doktor...ceq nak tanya sikit ni....

Doktor
: Tanya mai...

Lelaki
: Err....doktor rasa...ayam tau dak saya dah tukaq jadi orang ni?

Doktor
: Huk...huk..huk...dak2....

50 comments:

yott said...

haha..nmpk gayanye lama lagi doktor tu kena rawat dia..hehe

KELI OH KELI said...

yott...nk wat camna...luka lama berdarah kembali..

idAti mALek said...

ksian doktor tuu..heheh~

KELI OH KELI said...

idati malek...

nk wat camna...hehe...

Rina Azam said...

haahahahha... lawak3...:) la ni ramai org yg kena penyakit personaliti mcm ni..heheheh~

KELI OH KELI said...

ya rina...tapi nie kes split identity terlampau dah....hahaha...

ADfeez said...

hahaha... still lg ada shot skit :P

KELI OH KELI said...

ADfeez...sikit ja x banyak...hehehe :P

aZIEra itu aKu.... said...

haha...penyakit gila yg x hilang2....

KELI OH KELI said...

aZIEra...

kadang2 mai balik kalau ada litar pintas..

Jank said...

hahaha kalau cmtu kompem kne msuk balik haha

ibu hidayahamin said...

hahahaha....

KELI OH KELI said...

Jank...

ish3...kesian kat dia nooo...salahkah jadi popcorn??

KELI OH KELI said...

ibu hidayahamin...tq sbb sudi singgah sini ya.. :)

Solihin Zubir said...

ahahahha... mmg dah x bleh nak ubat dah penyakit gila tu.. hehe..

KELI OH KELI said...

Solihin...hahaha..harap2 sihat la di satu hari hendaknya...

zul permatang badak said...

.....eee eee ikan keli ni macam2 ada..Tunggu laptop ikan keli....

KELI OH KELI said...

zul permatang badak....wah..gud idea!!!

akubest501 said...

hahaha...kesian betul....

KELI OH KELI said...

akubest501..sudah nasib badan.

Tuan Penasihat said...

nampak sangat doktor tu malas nak rawat dia dah. sebab doktor tu mengaku ayam tu taktau dia dah tukaq jadi manusia.

KELI OH KELI said...

Tuan Penasihat...mmg tajam mata tuan.. :)..ya adakala kita mengiyakan sahaja untuk mengelak atau mengabaikan sesuatu.

miss nina said...

kesimpulannya org tu masih lagi sakit

KELI OH KELI said...

miss nina

dia x sakit...dia cuma seorang popcorn..huahua.

♥cik cahya♥ said...

haha. sakit mental rupa yew. btw cntik la taman ikan keli. mcm nk join jew. hehe ;D

KELI OH KELI said...

♥cik cahya♥...sila2...

Hang Keli said...

Mau buat sebijik taman mcm nie kt penang mmg menarik..apa lagi?ehe

*curik 2min~ pasai pa ek bila guwa jalan2 blog kat sini cursor jadi gedik2?nak klik payah..hu..

KELI OH KELI said...

oh ya ka Hang Keli..adeh..kena virus apa lak blog ni...x pa..nanti saya check tgk...

ooo..ya...wat taman cm nie kat penang?haha..satu hari dah kaya..insyaAllah.

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ehehe lme x mai sini mcm2 ado da ye... hr ni br dan nk explore entri encik keli yg lme2 heheeh

KELI OH KELI said...

missXYZ...hyeeeeeeeeeeeeeeeeee....selamat kembali.
im happy u are back! :)

Hanis Azla said...

tak baik lagi rupanya yer.. he..he.. menarik juga tmn permainan keli tu kan.. klu hujan boleh buat tempat berteduh sekali..

KELI OH KELI said...

Hanis Azla..ya..walau dalam musim hujan masih boleh lagi g taman permainan...boleh makan popcorn dalam tu...

rizwan's sweetheart said...

eh2... betul ke ada taman permainan ikan keli mcm dalam gambar tu? wahhh... jakunnyer fda tgk gambar tu...

KELI OH KELI said...

rizwan's sweetheart...

ya ada..dekat negara Jepun..saya pun terkejut juga pada mulanya..kerana x sangka wujud jugak taman permainan mcm tu...

muazlumut said...

tak berapa nak sihat....lagi ni

KELI OH KELI said...

muaz...laaa ... ya ka? adeh...harap2 esok lusa kesihatan saudara pulih ya..insyaAllah.

muazlumut said...

terima kasih...mai kat sini lagi.kisah kat atas ni baguih...untuk di fikirkan

KELI OH KELI said...

muaz..sama2..terima kasih juga sbb selalu singgah blog saya sejak dari dulu lagi ya,

ozzy said...

salam..

Doktor kena bagi dia makan telur ayam lebih sikit tu hehe..

KELI OH KELI said...

ozzy...hahaha...baru dia x buat perangai pelik2 dah...

kay-N said...

hmmm..ntah2 ayam tu bertukar jd doc tak????haha..lwk2..

KELI OH KELI said...

kay-N

ahaaa...itu yang kita cari!!betol3!!! "p

iniialahaku said...

hahahahaha....bleh than gak soklan peskit ni ek

KELI OH KELI said...

iniialahaku...

jawapan Dr yang x boleh tahan... :p

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hahahaha sgt beshhh !

PangkahBulat said...

Sorry ganggu..=)


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

KELI OH KELI said...

Khairul Atikah...

jadi popcorn adakalanya best...cuma kena berhati hati dengan ayam ja la....

KELI OH KELI said...

PangkahBulat...

x ganggu pun..=)

terima kasih kerana follow saya...
saya dah follow awak tadi 23 Januari 2011..jam 2.23 pagi.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha...suker3x sangat citer nih..

KELI OH KELI said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:

terima kasih sbb suka cerita2 kat sini ya...

ORDER SEKARANG !

ORDER SEKARANG !
OVAPRIM ( UNTUK PEMBENIHAN IKAN)

PROMO PET

PROMO PET
Sugar Glider

African Grey

Ferret

Zebra Finches

Kuang Emas

Ball Python

Indian Ringneck

MENU ISTIMEWA

MENU ISTIMEWA
ikan keli sambal

nasi kerabu ikan keli

keli cicah sambal belacan

fillet ikan keli

keli lemonade

ENTRY POPULAR

ANDA PENGUNJUNG KE

USYAR2 SINI

Klip Pusat Ternakan Keli oh Keli

Related Posts with Thumbnails

THE OLD FREES

THE OLD FREES
There was an error in this gadget

KELI OH KELI