KAMI GENG SUKA IKAN KELI

LIPATAN TUALA IKAN KELI



TUALA MAMPU SEJUKKAN 3 KALI GANDA LEBIH PANTAS AIR MINUMAN TIN ANDA!

Sudah 15 minit anda masukkan air minuman tin ke dalam peti ais,tapi masih tidak sejuk.Kebetulan ais batu pula telah habis...rasa tak sedaplah kalau minum air Coke, Pepsi atau 7 Up yang tak sejuk..Jgn risau, ikuti tips berikut,dan anda boleh menikmati kesejukkan minuman anda dengan gembira!!
  • Ambil tuala(saiz jangan terlalu besar) dan basahkan tuala.
  • Bungkus air tin dengan tuala yang dibasah tadi.
  • Masukkan air tin bersama tuala yang dibungkus ke dalam peti ais.
  • Dalam waktu yang singkat,anda sudah boleh menikmati kesejukkanya!
SELAMAT MENCUBA!!!

34 comments:

Rina Azam said...

wow..saudara, menarikk.. sy pasti akan cuba.. skrg jgk :)

KELI OH KELI said...

Saudari Rina...cuba jgn x cuba ya..hehe..

zul permatang badak said...

lagu tu...kaa..mmm idea yang bagus....tapi saya tak minum air ges...

akuperempuan said...

wah.. di sini semuanya tentang keli..! sy mmg suke MAKAN ikan keli. tapi pegi memancing tak penah dapat keli.. hehehe

maya said...

menarik..sebab tuala yang basah tu cepat menyerap sejuk peti sejuk...hahaha...tapi kalau tak de peti sejuk...tunggu hujan 2hari berturut2 turun pahtu rendam dalam air kat baldi...pasti sejuk...

yott said...

lipatan tuala tu boley gak wat hantaran org kawen..

Hanis Azla said...

oh.. mcm tu yer.. menarik ni, boleh cuba.. Thanks yer

F@QIHFIQH said...

oo00..baru saya tahu..trima kasih(,")

KELI OH KELI said...

Zul permatang badak

ya..memang x elok minum air ges ...kandungan gula tinggi.

KELI OH KELI said...

Akuperempuan..

hehe..ya..ini blog khas untuk ikan keli...satu hari..InsyaAllah ..bila awk pancing akhn dapat ikan keli juga...pastu bakar n cicah air asam..pergh..sedap!!!

KELI OH KELI said...

Maya..

haha..gud idea!! memang nk minum sgtlah air tin tu ya...? hehe..

KELI OH KELI said...

yott...

erks..sesuaikah?huhu...t org gelak lak...hahaha..tapi peduli apa kn ckp org....dalam perhatian idea ni... :)

KELI OH KELI said...

Hanis Azla..

selamat mencuba ya... :)

KELI OH KELI said...

F@QIHFIQH...

sama2...saya pun baru tahu ja...godek2 kat googles.. (,")

C28su said...

Ahahahhhh...nak cuba jab lagi....

♥cik cahya♥ said...

betul kata awk keli ;D dulu time sekolah slalu buat mcm tu ;p cepat jew sejuk ;)

iniialahaku said...

towel bleh buat bntuk kli..kewl...eh yg bab bgi sjuk tu,leh try ni...cambest je

KELI OH KELI said...

C28su...hehe..sila2...

KELI OH KELI said...

cik cahya....ooohhh..awk dh taw lama ya...knapa x ckp?? just joking.... :)

KELI OH KELI said...

iniialahaku....

ya...yott kata leh wat hantaran..huhu...x maw cuba kah??

muazlumut said...

kena cuba ni....

KELI OH KELI said...

silakan saudaraku muaz... :)

NARDtheNERD said...

nanti nak try lah..
:))

KELI OH KELI said...

hehe...boleh saja Nard,

:))

Mohd Ammar said...

cuba buat,
bancuh milo,
letak dlm palstik,
letak plastik tu dalam plastik yang ada ais+garam.
ikat elok2 plastik tu, jgn bg bocor,
bungkus dgn surat khabar elok2,
lepas tu letak di bahagian tengah tuala, gulung.
suruh dua org budak pegang bahagian atas, dgn bahagian bawah.

pastu hayun ( mcm buaian bayi) dlm 10-15 minit
nnti air milo akan bertukar jd beku.

boleh buat magik kt ank2 sedara.hehe

KELI OH KELI said...

wah,,,baeknya magic ni...buat kat awek pun ok gak ni....!!! terbaek amar!!

Mohd Ammar said...

hehe...
konsep ni sama mcm ais krim goyang. 2-3 thn yg lepas mmg popular ais krim goyang ni. skrg dh xnnmpk org jual.hehe

hans said...

wah
1st time baca pasal benda nih
nanti ada masa nak cuba lah
hehehehe

P/S : Mak Nih Bisinglah!!!! Cuba Mak Diam Sikittt!

KELI OH KELI said...

oohhh ya x ya amar..betul2....tahun lepas saya g ekspo kat sg dua ada lagi org jual aiskrim goyang ni....

KELI OH KELI said...

Hans...cuba juga tips dari saudara Amar...nmpk lebih menarik dan gempak...

Solihin Zubir said...

yg biru tu misai dia ke?
giler gedabak.. heheh..

KELI OH KELI said...

Solihin Zubir...

a'ah..kira2 begitulah...hehe..

ijam ismail said...

hahha...misai dy sgt tebal..hehe..
=)
nice2...!

KELI OH KELI said...

ijam ismail...=) misai cari makan tu..hehe..tq!!

ORDER SEKARANG !

ORDER SEKARANG !
OVAPRIM ( UNTUK PEMBENIHAN IKAN)

PROMO PET

PROMO PET
Sugar Glider

African Grey

Ferret

Zebra Finches

Kuang Emas

Ball Python

Indian Ringneck

MENU ISTIMEWA

MENU ISTIMEWA
ikan keli sambal

nasi kerabu ikan keli

keli cicah sambal belacan

fillet ikan keli

keli lemonade

ENTRY POPULAR

ANDA PENGUNJUNG KE

USYAR2 SINI

Klip Pusat Ternakan Keli oh Keli

Related Posts with Thumbnails

THE OLD FREES

THE OLD FREES
There was an error in this gadget

KELI OH KELI