KAMI GENG SUKA IKAN KELI

KELI SUMO



FAKTA: Sumo


  • Ada 48 teknik kemenangan dalam sukan sumo pada zaman dulu. Persatuan sumo pada 1955 mengeluarkan 68 teknik rasmi dan jumlah ini meningkat kepada 70 pada 1960 dan 82 pada 2001.

  • Garam dipercayai mempunyai kuasa suci. Kedua-dua ahli sumo yang bertanding menaburkan garam ke udara sebagai persediaan untuk bergusti.

  • Pendandan rambut profesional mendandan rambut ahli sumo profesional mengikut tekstur dan kekuatan rambut.

  • Ahli sumo yang mencapai peringkat pertengahan, Juryo, menerima apron adat daripada kumpulan penyokong atau penaja. Antara hiasan pada apron termasuk berlian, mutiara dan batu berharga lain.

  • Gelanggang sumo di Tokyo ialah Arena Kokugikan. Antara kemudahan yang ada ialah kedai cenderamata dan restoran-kafe.

6 comments:

yott said...

prnh trfikir dgn size dorang tu masa kena hentak kat lantai tak sakit ker..
cayalah ahli sumo pun geng ikan keli..:)

KELI OH KELI said...

yott...entah mungkin ahli2 sumo dah biasa dihentak dan dihenyak....kalau org biasa mesti dah sakit2 badan tu....hehe...ahli sumo pun geng keli gak...baru daftar.

Rina Azam said...

wahhh, sumo.. tp depa ni kuat ka.. ? eh, depa daftar geng keli? wahh..
u never lack of ideas.. great job :)

KELI OH KELI said...

tq miss rina...yea...hoping my ideas never lack...

kiwi said...

hehe kenapa semua artikel pun ade keli? Comel..comel.. kiwi nak follow blog ni :)

KELI OH KELI said...

sbb mmg ni blog ikan keli kiwi..hihi... :)

ORDER SEKARANG !

ORDER SEKARANG !
OVAPRIM ( UNTUK PEMBENIHAN IKAN)

PROMO PET

PROMO PET
Sugar Glider

African Grey

Ferret

Zebra Finches

Kuang Emas

Ball Python

Indian Ringneck

MENU ISTIMEWA

MENU ISTIMEWA
ikan keli sambal

nasi kerabu ikan keli

keli cicah sambal belacan

fillet ikan keli

keli lemonade

ENTRY POPULAR

ANDA PENGUNJUNG KE

USYAR2 SINI

Klip Pusat Ternakan Keli oh Keli

Related Posts with Thumbnails

THE OLD FREES

THE OLD FREES
There was an error in this gadget

KELI OH KELI