KAMI GENG SUKA IKAN KELI

ZIPPO 21194 COOL KIWI - PEMETIK API IKAN KELI



KISAH PEMETIK API


Tersebut la satu cerita...
terdapat 3 orang pemuda yang berlainan hobinya.. pemuda 1 kaki perempuan
pemuda 2 kaki arak
dan pemuda
ke 3 kaki rokok..
mereka semua sahabat baik

Nak jadikan cerita..dorang ni
terjumpa sebiji lampu ajaib*lampu aladin* maka mereka pun menggosok lampu itu... POSHHHH!!keluarlah si jin hijau.. si jin hijau ni pon ofer la 3 permintaan kat 3 sahabat tadi tu.. pasalnya mereka dah kasi jin hijau tu terlepas dari penjara lampu kononnye..

Pemuda 1
: aku nak SEMUA aweks muda
yang cantik2+hot dari pelbagai bangsa dikumpul dalam satu gua tertutup bersama aku.. dan jangan buka pintu gua tu sampai la 10 thn. PLING!!...jin tu pun tunaikan hajat si pemuda 1

Pemuda 2
: aku nak arak yang terbaik
dan pelbagai jenis dari seluruh dunia untuk bekalan selama 10 thn dan aku pun nak masuk ke dalam gua..tutup dan jangan buka pintu gua sehingga habis 10 thn. PLING!!...jin tu pun tunaikan hajat si pemuda 2

Pemuda 3
: aku pulak nak rokok yg paling mahal
dari seluruh dunia untuk bekalan 10 thn.. masukkan aku jugak ke dalam gua.. tutup dan jangan buka pintu gua sehingga 10 thn. PLING!!...jin tu pun tunaikan hajat si pemuda 3

Setelah cukup 10 thn..............


Jin itu pun membuka pintu gua pemuda 1..

terhoyong hayang pemuda itu keluar
dengan keadaan yang lemah tidak bermaya ditambah pulak dengan fizikal yang kurus dan pucat kerana melayan nafsu selama 10 thn..
beberapa langkah....
pemuda tersebut jatuh lalu mati
kesiannnnnnnnn.......ish2

Jin membuka pintu gua yang kedua..
pemuda 2 keluar dengan perut yang sangat membuncit...
sama seperti pemuda pertama..
jalan beberapa langkah..pemuda itu jatuh lalu mati.. kesian jugak..............ish2

Jin membuka pintu gua terakhir pulak..
pemuda ke 3 keluar dengan badan yang segar bugar ........sihat walafiat!!!! lalu datang la pemuda 3 ke arah jin dan dengan marahinya..... lantas terus' backhand' jin hijau tersebut.....

Pemuda 3 : WAKLUUU!! ngokngek punya jin.... kasi rokok.. PEMETIK APInya mana!!!!?????

"IKUT NAFSU...LESU,IKUT HATI...MATI,IKUT RASA...BINASA...
MUDA HANYA SEKALI...JANGAN PERSIAKAN MASA MUDA DENGAN HAL MELALAIKAN...HARGA REMAJA PENDIRIAN...NILAI REMAJA ADALAH MENCARI ILMU SUSAH.."

22 comments:

y o t t said...

setuju..
hidup ni tak lama
jangan buat perkara2 yg berdosa
esok lusa entah2 kita tinggal nama saje

CiK QiQi said...

yeah.jgn biarkn dri anda mati ngn melakukan benda sia2 pd sblmnye

akuvision said...

nasib baik tak bagi pemetik api, kalau tak nasibnya sama dengan pemuda yang lain, melayan nafsu tanpa memikir kesan di masa hadapan

Melanau Blogger said...

lucu juga cerita ni, lengkap dengan pengajaran sekali...hehe

esther said...

ekeke..mne dpat citer2 nie..hehe..best2...banyak pengajaran tu....

pijoe said...

kuikui.. siap backhand jin yang tak daye tu..

Bawang Goreng said...

Good one!

tehr said...

mana dapat pemetik api tu?
klasik sangat2

belalang hijau said...

patut terima kasih kat jin tuh sebab x bg pemetik api...leh gak dia hidup lagi walaupun 1othn kedepan lagi...

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

xde manusia suci yang tak pernah melakukan dosa dan tak ade manusia jahat yang tak pernah melakukan kebaikkan..kesimpulannya..hanye iman yang teguh yang dapat dapat menahan segala godaan..semoga taubat kite semua akan diterima OLEHNYA..amin.

syue said...

nasib baik dia lupa minta pemetik api tu kn, klu tk mati jugak la tu. hahaha. tapi, betul la, time muda ni jgn ikut nafsu sgt kn.

wadud@duad said...

ada gak pemitik api brand ikan keli, hahaha.. menarik2.. :)

eh kawan.. sila baca kat bawah ni ok.. :)

wadud cari orang untuk join Blogwalking software, wadud memerlukan 21 blogger lagi untuk daftarkan diri dan lancarkan software nie, free jer, cepat daftar di sini.. ikut peraturan yang telah wadud buat, sangat simple :) harap cepat ok..time kasih :)

Blogwalking software nie untuk kesenangan anda dalam melakukan kegiatan Blogwalking, tak payah susah2 nak pegi setiap blog, software ni secara automatik la.. cepat daftar kawan :)

http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/2010/06/blogtrack-aka-blogwalking-software.html

RastaMat said...

lawak doh!!!
wakakakakakaka....
nak zippo keli 1!!!!!

Hasrol Nizam said...

tak semua kita mintak adalah yg terbaik buat kita..hehe

TTT said...

hehe cian pemuda 3 tu.. :)

Mawar_berduri said...

wah...bagus la Jin tu ... teknik nak stop merokok camni... :)

syAzAnA said...

hehe. klakar lah. bagus2. hehe

MiSs TOrA said...

hah buat pemuda3 sekalian jgn cmtu ye..tgk kesan nye eee...menakutkn ;p

ice♥ice said...

kan bagus kalau jin hijau tu backhand pemuda 3 tu balik..sambil cakap " ko nak mampos ke hah?!" kui3 :P

MissXYZ said...

ade manusia suci yg x buat silap... itulah nabi yg dijanjikan maksum... selebihnya.... kita... yang tidak sunyi dari salah dan silap.

zippo ikan keli pulak hu3 bravo bro =)

Nasrina a.k.a Cikna said...

alhamdulillah...pengajaran utk semua

- zuriey - said...

hahhaha..naisb bek jin tu tak bagi pemetik api..kalau tak mau K.O pemuda tue

ORDER SEKARANG !

ORDER SEKARANG !
OVAPRIM ( UNTUK PEMBENIHAN IKAN)

PROMO PET

PROMO PET
Sugar Glider

African Grey

Ferret

Zebra Finches

Kuang Emas

Ball Python

Indian Ringneck

MENU ISTIMEWA

MENU ISTIMEWA
ikan keli sambal

nasi kerabu ikan keli

keli cicah sambal belacan

fillet ikan keli

keli lemonade

ENTRY POPULAR

ANDA PENGUNJUNG KE

USYAR2 SINI

Klip Pusat Ternakan Keli oh Keli

Related Posts with Thumbnails

THE OLD FREES

THE OLD FREES
There was an error in this gadget

KELI OH KELI