KAMI GENG SUKA IKAN KELI

PATUNG PERMAINAN IKAN KELI


TIPS MEMILIH PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK
Antara tips yang diberikan untuk memilih permainan yang selamat terutama bagi bayi dan kanak-kanak dibawah umur 3 tahun ialah :
  • Pastikan mainan yang dibeli tidak mudah tanggal dan patah terutama dari kesan hentakan dan tarikan. Periksa bahagian mainan seperti hidung, mata (bagi anak patung atau teddy bear) dan bahagian yang bercantum dilekatkan dengan kuat dan tidak mudah tanggal.
  • Elakkan dari memberikan bayi mainan yang bertali. Anda boleh bayangkan sendiri kalau tali tu terbelit kat leher atau tangan bayi…hhhmmm…
  • Elakkan dari membeli mainan yang dibuat dari plastik yang nipis kerana ia mudah patah dan pecah. Biasanya mainan macam ni bila dah patah, bahagian yang patah tu tajam dan boleh melukakan bayi.
  • Jika anda membeli mainan yang boleh dipicit atau ditekan untuk mengeluarkan bunyi, pastikan ia lebih besar dari mulut bayi anda. Almaklumlah budak-budak suka masukkan barang dalam mulut. Kalau mainan tu besar payah lah dia nak sumbat dalam mulut.

22 comments:

Nasrina a.k.a Cikna said...

kena beli ni mainan ni kat ayesha... mau x?

eLL said...

bagus info nihh

nurarinab said...

comel lah!!!

yott said...

cantik toys ni beb..
kat mane bole beli yer
thanks sharing info

ice♥ice said...

cute nye patong ikan kelii..hehe..nk sekor :P

Maxx said...

Heheh.. nice.. mesti pening kepala nak carik artikel pasal ikan keli ni kan..

Nurul Harun said...

comel gila!

nurul pernah tgk cerita yg dia bg anak dia main permainan yg ada tali2, last2 esok pagi anak dia mati terbelit dgn tali tu. sedih :(

eikasyaza said...

comeynye... bagus2

PROJEK KELI KANVAS said...

haha..ya maxx...harap2 x kering idea gua...

RANIE said...

buat sendiri ke keli mainan nie?
cantik lah..
semua berkonsepkan keli..he2

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

rajinnyer carik pic yang berkaitan ngan catfish ni eh? bagus2..ehe

MissXYZ said...

hallo..
betol2 menepati tema segalanya keli...
HEBAT.... =)

captain88 said...

comel patung keli tu..

ArenaBetting.com dukung fair play FIFA world cup AFSEL 2010-manajemen emosi said...

mampir lagi ni sobat....lucu pula ni..bisa dijadikan oleh-oleh he he...

ArenaBetting.com dukung fair play FIFA world cup AFSEL 2010-manajemen emosi said...

mari bersama-sama berlomba menyebarkan kebaikan dengan menulis

NAJ HEBAT said...

amboi. nnt bday naj bg ikan keli punye patung yep..
boleh peluk!!

al-basri said...

patung keli ni buat saya senyum, menarik dan kreatif.. .jboleh juga daftarkan hakcipta tu..

semoga sukses selalu

gooseberries said...

wah..comel r patung keli nie.. hee =__=

REMEDY said...

mana nak dpt patung ni..cutelah...bagilah present kat peminat awak ni...i akan follow blog u

Wan Perlis said...

comel keli mata besaq tu

Liyka said...

suke gile tgok patong keli ni. wlpun sy tak pena makn keli tapi bile tgok patong die. gile gerammmm .hahahha

fara myra said...

bgos entry ney :)

ORDER SEKARANG !

ORDER SEKARANG !
OVAPRIM ( UNTUK PEMBENIHAN IKAN)

PROMO PET

PROMO PET
Sugar Glider

African Grey

Ferret

Zebra Finches

Kuang Emas

Ball Python

Indian Ringneck

MENU ISTIMEWA

MENU ISTIMEWA
ikan keli sambal

nasi kerabu ikan keli

keli cicah sambal belacan

fillet ikan keli

keli lemonade

ENTRY POPULAR

ANDA PENGUNJUNG KE

USYAR2 SINI

Klip Pusat Ternakan Keli oh Keli

Related Posts with Thumbnails

THE OLD FREES

THE OLD FREES
There was an error in this gadget

KELI OH KELI